Lees ook. 5 tips om je vergeelde was terug wit te krijgen

1. Plan je wasdag

Controleer de weersvoorspelling en kies een zonnige dag met wat wind. Begin 's ochtends met het wassen van items die het langst nodig hebben om te drogen, zoals lakens en jeansbroeken, en hang deze als eerste buiten. De witte was droogt over het algemeen sneller, dus deze kun je als laatste ophangen.

2. Hang kleding correct op

Gebruik wasknijpers om zware items zoals jeans en handdoeken aan de zoom op te hangen om uitrekken te vermijden. Hang sokken in paren op aan de tenen en hang kleine voorwerpen op aan de hoeken.

    3. Gebruik de juiste hulpmiddelen

    Gebruik een stevige katoenen waslijn en houten of roestvrijstalen wasknijpers voor het beste resultaat. Controleer ook altijd eerst of je waslijn proper is voordat je de was ophangt. Vieze strepen op je pas gewassen items wil je natuurlijk niet!

      4. Bescherm tegen vervaging

      Keer donkere of felgekleurde kleding binnenstebuiten om vervaging te voorkomen. Gekleurd wasgoed kan bleken in de volle zon en wit wasgoed wordt nóg witter. Hang kledingstukken die absoluut niet mogen bleken dus een beetje in de schaduw.

        5. Haal de was op tijd binnen

        Wanneer de was droog is, haal je deze best meteen naar binnen om te langdurige blootstelling aan de zon te voorkomen. De UV-stralen van de zon verzwakken de vezels van de stof.

        Deel via social media